Onze lokale leveranciers

Wat wij belangrijk vinden is, om onze producten, ingrediënten, meubels lokaal te halen. Ons kent ons, en kwalitatief gezien zijn “onze” streekproducten toch heerlijk!

“Wat de boer net kin, fret der net”

Laten we er dan ook van genieten!

Slagerij M de Boer

 

Onze vleeswaren maken misschien wel de grootste rit voordat ze bij ons liggen. We halen al het vlees, vleeswaren en eieren namelijk bij de lokale slagerij. Die zit recht tegenover ons!

Zo kunnen wij alles vers halen en weten we ook dat wat wij serveren vers en lekker is.

Bakkerij Uilke en Janet de Vries

 

Wij waren opzoek naar iets unieks. Lekkere rustieke en robuuste bollen, die goed vullen maar niet te zwaar op de maag liggen.

In overleg met onze lokale bakker, Bakkerij de Vries, bleek dit mogelijk te zijn. Wij waren direct enthousiast over deze heerlijke bollen en wij hopen jullie ook.

Onze “farsk belegde broadjes” zijn altijd lekker op deze lekkere bollen.

In de drukke periodes van het jaar gebruiken wij ook het gebak van de bakker. Wij kunnen er zelf niet tegenaan bakken dan! Wij maken dit gebak zelf af met heerlijke slagroom, die stiekem ook bij deze bakker vandaan komt.

Wims groente en fruit

 

Wat is er nou lekkerder dan verse groente en fruit? Ons staat het altijd tegen dat wanneer we een biologische komkommer uit de supermarkt halen, deze verpakt is in plastic. Deze komkommer heeft de nodige kilometers al door Nederland geraced.

Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze groentes en fruit om de hoek komen!

Niet alles lokaal

 

Helaas is het ook voor ons niet te doen om alles lokaal te halen. Zo doen we soms grote boodschappen bij de groothandel.

Wij vinden het wel zo leuk en authentiek om ons brood bij de bakker, het vlees van de slager en de groentes van de groenteboer.

Maar laten we eerlijk  wezen er zijn weinig of geen friezen die  dingen zoals  zongedroogde tomaten, mozzarella of parmezaanse kaas lokaal maken.  

Koffie en meer

 Oane Peterson heeft al jaren een mooi verhaal over een romertje slagroom bij de koffie. Op zijn vakanties ging hij altijd naar één Koffiehuis. Er waren meerderen in dit dorp maar dáár kreeg je een slagroom bij de koffie.

Had dit zin? Volgens Oane was het bij dit koffiehuis altijd druk, bij de “concurrentie” juist niet. Van  ’s ochtends vroeg tot laat in de middag genoten mensen daar van lekkere koffievariaties met een romertje slagroom.

Toen wij druk bezig waren met de voorbereiding en de slagroommachine nog niet al te belangrijk vonden, had Oane al snel één op de kop getikt: “Wij serveren geen koffie zonder slagroom .

Kom eens langs

Hoofdstraat 17 8723 EL Koudum

Openingstijden

Ma: 09:00 tot 16:00
Di: 09:00 tot 16:00
Wo: 09:00 tot 16:00
Do: 09:00 tot 16:00
Vr: 09:00 tot 19:00